Spectra media

Spectra media d.o.o. posluje u kontinuitetu od 1985. godine, a stalnim se napretkom razvila iz obrta u uspješno poduzeće koje danas zapošljava 220 djelatnika. Sjedište firme nalazi se u Zagrebu u Gradišćanskoj ulici 20. Centralno skladište je u Strmcu Samoborskom, a pogoni za recikliranje i obradu elektroničkog i električnog otpada su u Virovitici i u Donjoj Bistri.

Osnovna djelatnost tvrtke je skupljanje,oporaba i zbrinjavanje EE otpada. Od 2007.godine tvrtka se bavi recikliranjem i oporabom EE otpada. Sekundarna djelatnost tvrtke je zastupanje, veleprodaja, servis i montaža elektroničkih uređaja.

Postrojenje za recikliranje EE otpada

Postrojenje za recikliranje (oporabu) elektičnog i elektroničkog otpada u Donjoj Bistri kraj Zagreba službeno je otvoreno 22. travnja 2009. godine na Dan planete Zemlje. Prije navedenog datuma, pogon je bio šest mjeseci u probnom radu.

Cjelokupno upravljanje postrojenjem je automatizirano i vrši se iz upravljačkog centra. Nazivna snaga je 350kW sa kapacitetom od 4.000kg/sat. Kapaciteti oba pogona u jednoj smjeni su 18.000 tona godišnje.

Spectra media - osnovni podaci

Opći uvjeti

Zaštita podataka